[x]

Telephelyfejlesztési pályázat

2014. május 14.

A Nyír-Lift Kft. 99.783.914 Ft uniós támogatást nyert 2011-ben a „Telephelyfejlesztési” pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A teljes beruházás értéke 207.801.000 Ft. A cég nyíregyházi telephelye megújult. A projekt keretében jelentősen bővült a cég termelési kapacitása, valamint az üzleti tevékenységet szervesen kiszolgáló irodaépülete. A beruházás során jelentős számú új munkahely jött létre.

A Nyír-Lift Kft. nyíregyházi telephelyén egy építészeti beruházást tartalmazó telephelyfejlesztési projekt beruházást hajtott végre 2013-2014 között. A cég 20 éves múlttal rendelkezik. A magyarországi felvonógyártó cégek rangsorában a 6-ik helyet foglalja el. A Kft. termékei itthon és a keleti határokon átnyúló módon keresettek. Az előállított termékekre folyamatosan növekvő igény mutatkozik Az előzetes piaci felmérések és a cég hosszú távú stratégiai elképzeléseinek ismeretében a Nyír-Lift Kft. termelési kapacitását kívánta növelni, melynek fő gátja a korábbi telephely adottságainak nem megfelelő minősége volt. A fejlesztési projekt két épületet érintett úgymint az irodaépületet, valamint az egyik gyártócsarnok épületét. A korábban rendelkezésre álló iroda területe 275,38m2, ami a bővítés után 560,80m2-re nőtt. A csarnok területe 293,35 m2-el bővült. A projekt során sorkerült még a jelenleg meglévő csarnok épületének átalakítására is. A fejlesztés eredményeként a Nyír-Lift Kft. új XXI-ik századi elvárásoknak megfelelő korszerű infrastruktúrával rendelkező telephelyet realizált, ahol lehetősége van a dinamikusabb bővített újratermeléshez, mely következtében a gazdasági mutatói a prognózisok szerint az üzletági átlagot meghaladóan fog növekedni a prognózisok és elemzések szerint.

A projekt eredményeként az alábbi előnyök biztosíthatók:
  • több termelő berendezés elhelyezése lehetséges
  • az egyes meglévő munkafolyamatokhoz tartozó előkészítő, tervező és kiszolgáló dolgozók száma növelhető és elhelyezésük biztosított lesz
  • A telephelyen lévő funkcionális egységek (műhely, raktár, iroda) megközelítése könnyebb lesz
  • meglévő profilok tovább bővíthetők
  • A fejlesztés utáni telephely még pozitívebb képet ébreszt a cégről a potenciális vevőkben
Összességében a tervezett projekt végrehajtásától a cég közép távon árbevételének 25-30 %-os növekedését, piaci részesedésben a felvonóipari üzletágban 10 %-ot elérő vagy meghaladó részesedését prognosztizálja. A projekt végrehajtása 6 fő új munkahelyet teremt a megvalósulást követő években.