Hírek

Üveghasználat belsőépítészet során

A Nyír-Lift Kft. egyik fő tevékenysége a felvonók, mozgólépcsők tervezése, beépítése, karbantartása. Törekszünk arra, hogy a funkció, a használhatóság és az esztétikai szempontokat is figyelembe vegyük tervezéskor.

Igyekszünk praktikus, jól átgondolt megoldásokat ajánlani leendő ügyfeleinknek, legyen szó akár egy nagy presztízsű épület teljes liftrendszerének kiépítéséről, vagy egy magánház lépcsőliftjének kialakításáról. Munkánk során többféle anyaggal dolgozunk (például fémek, műanyagok, fa anyagok, kompozitok, mint például a WPC stb.) ezek közül a biztonsági üveget, edzett biztonsági üveget szeretnénk bemutatni.

törött üveg

Biztonsági üveg, edzett üveg

A legtöbb belsőépítészeti egyedi üveg megoldásnál biztonsági üveget, vagy edzett biztonsági üveget kell beépíteni. Ezek helyes alkalmazását biztonsági előírások írják elő. A „sima” üveg és az edzett üveg között hatalmas különbség van a törés során, a nem edzett üveg éles éleket létrehozva törik szét, így súlyos sérüléseket is okozhat. Ezzel szemben az edzett üveg kisméretű kockákra törik, nincsenek annyira éles élek, így a sérülés veszélye is sokkal kisebb, általában csak karcolásokat okoznak, mintsem súlyos sérüléseket. Ráadásul az edzett üveg teherbírása is sokkal nagyobb, mint a „hagyományos” üvegé.

A VSG üvegek olyan üvegek, ahol kettő vagy több üvegréteg közé PVB fóliát raknak, így a törés során nem lehet a VSG üvegen átesni, a PVB fóliának köszönhetően ez az üveg csak berepedni tud normál erőhatás hatására.