Hírek

A „NYÍR-LIFT” Kft. hosszú távú gazdasági növekedésének biztosítása új telephely építéssel és csúcstechnológiai fejlesztéssel

Az Európai Unio és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 82,76 millió Ft.

  • A kedvezményezett neve:”NYÍR-LIFT „Felvonószerelő- Javító és Karbantartó Korlátolt Felelősségű Társaság
  • A projekt címe: A „NYÍR-LIFT” Kft. hosszú távú gazdasági növekedésének biztosítása új telephely építéssel és csúcstechnológiai fejlesztéssel
  • A Projekt elszámolható bruttó összköltsége:183.909.880 Ft
  • A Projektre megítélt támogatás összege: 82.759.446 Ft
  • A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 45 %-a.
  • A projekt tartalmának bemutatása: A cég első sorban hazai megrendeléseket teljesít,exportja korábban nem volt jelentős, de stratégiai célkitűzései között szerepelt  a nemzetközi  piacok felé történő szélesebb nyitás. A Nyír-Lift Kft. egyik fő vállalatpolitikai célja volt, mely egyben megegyezett egyik fő stratégiai célkitűzésével a termelési volumen és a cégméret további bővítése intenzív és kapacitásbővítő  fejlesztési projekteken keresztül. A gazdasági társaság a jelenlegi 2-3.-ik piaci helyét középtávon meg kívánta tartani, úgy, hogy termelési volumenét és ezzel együtt árbevételét is tovább növeli. A termelési volumen jelentős növelését csak a meglévő termelési kapacitásának további növelésével lehet középtávon elérni. Jelen tervezett fejlesztési projekt végrehajtása is ezt szolgálta.
  • Előzetes piacelemzés és a nemzetközi piacok részletes felmérése után a cég menedzsmentje 2019-ben új gyártócsarnok felépítése és további eszközök beszerzése mellett döntött. Az új gyártócsarnokot Nyíregyháza Ipari Park Hrsz.31557/5 saját tulajdonú földterületi ingatlanon épített fel. A felépült 1959 m2-es gyártócsarnok  és a hozzátartozó 284 m2 fejépület, valamint a 275 m2 alapterületű készárú tárolását szolgáló terület hosszú távon biztosítani tudja a cég további dinamikus növekedéséhez szükséges gyártási feltételeket. A vásárolt 11 db technológiai eszköz (gépi berendezés) a termelési folyamatok racionalizálását,valamint a meglévő termelőkapacitás további bővítését teszik lehetővé. A végrehajtott projekt tartalmazott még egy szervezeti működést javító tanácsadást, mely mind a munkafolyamatok, mind pedig az irányítás racionálisabb végrehajtásával jelentős hatással bír a termelékenység növelésére.

    A végrehajtott fejlesztés eredményeként a gazdasági társaság nemcsak hazai piaci pozícióját kívánja megőrizni, hanem jelentős export árbevétel-növekményt is prognosztizál az elkövetkező évekre. A fejlesztés eredményeként a cég éves árbevétele 2021-től meghaladja az 1,6 Mrd forintot, valamint állományi létszáma is tovább fog növekedni a jelenlegi 85 főről.

    A sikeresen végrehajtott projekt 15 fő új munkahelyet teremtett.

  • A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.12.15.
  • A Projekt azonosító száma:GINOP-1.2.7-19-2020-00004