Mozgólépcsők, mozgójárdák

Cégünk, ugyanúgy, mint az összes multinacionális cég, ázsiai beszállítóktól (SJEC vagy HYUNDAI) vásárolja meg mozgólépcsőit, mozgójárdáit, melyek európai típustanúsítással és minősítéssel rendelkeznek, valamint bevásárlóközpontok, állomások vagy sportlétesítmények követelményeinek is megfelelnek. Kialakításuk lehet akár kültéri, vandálbiztos, vagy alap kivitelű is.

mozgólépcső a hagyományos lépcsőnek olyan gépesített változata, ahol az embernek nem kell lépnie, mert a lépcsőfokokat motor mozgatja, így a szintkülönbség legyőzése egyszerűbb. Általában metróban és bevásárlóközpontokban (elvétve panelházakban is) használják, az utazás, illetve a vásárlás megkönnyítése érdekében. Körülbelül 30 méter/perc sebességgel közlekedik, bár ez a különböző rendeltetésűeknél eltérhet.

Mozgójárda: működési elve hasonló a mozgólépcsőéhez, viszont itt nincsenek lépcsőfokok, az egész járda egy síkban van. Előnye, hogy könnyebb rajta nagyobb csomagokat, eszközöket (például babakocsit vagy bevásárlókocsit) szállítani. Hátránya, hogy meredeksége nem olyan nagy, mint a mozgólépcsőé, így ugyanannyi szintkülönbség legyőzéséhez több helyre van szükség.